Sukututkimus

Sukututkimukseen innostuin vuoden 2007 syksyllä ja tein sitä työn ohessa. Vuoden 2009 aikana sain tehdä sitä päätoimisesti. Tutkin isäni isän Haikonen sukua, joka on lähtöisin Karjalankannakselta Räisälän pitäjästä. Vuoden 2009 lopuilla avasin sukusivut www.haikonen.info. Myös itse Räisälän asiat kiinnostaa ja olen ollut ylläpitäjä sivuilla http://raisala.fi/

Historia

Suomen lähihistorian asioita olen lukenut useita hyllymetrejä. Suurin kiinnostus on aikaan 1900-1949, jolloin tapahtui monenlaista juttua Suomessa. Monet muistomerkit ja tapahtumat olen tutkinut. Myös lukematon määrä museoita löytyy Suomesta. Olen yrittänyt suunnitella näiden kohteiden mukaan myös lomareissujani. Myös kunniamerkkien bongailu on harrasteena. Kirjallisuuden ja netin välityksellä yrittänyt selvittää merkkien ulkonäöt, myöntämisperusteet ja historian. Olen myös digitoinut muutama kymmenen tuhatta vanhaa valokuvaa omiin arkistoihin tai muiden käyttöön.

Tietokoneet

Ensimmäiset naputtelut tein tietokoneella Mikkelissä VIC-20 konella v.1983. Vasta ohjelmoija -kursilla Varkaudessa innostui mikroista. Kurssi oli vuosina 1985-86 ja siellä käytiin läpi sen hetkiset yleisimmä ohjelmointikielet asm, plm, fortran, paskal ja c. Jotain koodia yritin kotona väsätä Spectravideo koneella, mutta into laantui jo muutaman vuoden jälkeen. Ehkä vasta vuoden 1995 paikkeilla alkoi kotikoneet /ohjelmat olemaan sillä tasolla, että niitä pysytyi käyttämään tehokkaasti hyödyksi. 2000-luvulla olen touhunnut autocad, 3D-mallien, www-sivujen, grafiikan, normi toimisto-ohjelmien kimpussa koti- ja työkoneilla.

Retkeily

Retkeily on hiukan hälyvä käsite minun kohdalla, ehkä ulkoilu on parempi sana. Hankin oman kajakin vuonna 2007. Se on ilmatäytteinen Advanced Frame Expedition -malli. Päädyin tähän tyyppiin helpon kuljetuksen / säilytyksen johdosta. Tulee kesäisin kajakilla tehtyä päiväretkiä lähinnä Keski-Suomessa. Myös lähiseudun luontopolut / kansallispuistot on tullut käveltyy päiväretkillä. Myös monet marja- ja sieniretket on ajoittuneet retkien yhteyteen. Uistelu ja virvelöinti harrastus on toistaiseksi jäähyllä, ehkä vielä palaan niiden pariin joskus. Myös pilkkiminen on vähentynyt ja pitää olla hyvä keli että lähden jäälle. Pilkkimisen sijaan on talvisin hiihto lisääntynyt.

Koirat

Ruskea kääpiöpinseri Eetu tuli kotia v.1999. Sen kanssa tuli tehtyä monet lenkit ja reissut. Eetulla alkoi olla kaikenlaista vaivaa vanhemmiten ja hänestä aika jätti v.2007. Vuoden mietinnän jälkeen kotiin tuli "uusi" ilopilleri Emppu, samaa rotua mutta väri musta / ruskea. Hän oli jo lähes kolmen vuoden ikäinen tullessaan ja saanut kasvatuksen serkkuni kennelissä. Tämän herran kanssa sitä ulkoiltiin ja oltiin. Myös monet makkaranpaisto retket on tehty porukalla. Yhteinen taival Empun kanssa päättyi kesällä 2020. Toistaiseksi ei ole tulossa uutta koiraan perheeseen, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä elämä tuo tullessaan.

Kulkupelit

Olen aina tykännyt wehkeistä, joissa on pyörät ja niillä päsee lujempaa kuin kävellen. Tämä huomasin ensi kertaa v.1964, kun sain ekan polkupyöräni. Olihan siinä omat rajoituksensa, apupyörät ja kielto mennä yleiselle tielle ... mutta siemen oli kylvetty pienen pojan ajatusmaailmaan. Oman auton hankinta viivästyi vuoteen 1984, kun oli tärkeämpääkin rahan reikää ennen sitä. Kaikki 1980- ja 90-luvulla hankkimani autot olivat täysin vakioita. Niihin ei tullut tehtyä kuin lisävalojen asennusta tai soittimien lisäystä. Vuonna 2001 hankkimani 206 GTI muutettiin GT-look tyyliin. Vuonna 2004 ostin John Cooper Works virityssarjalla varustetun Mini Cooper S kärryn. Vuonna 2011 oli vuorossa Peugeot RCZ mallin kulkine. Viimesin ostos on vuodelta 2017 Opel Corsa OPC.